Μουσειακή Αγωγή στο Μουσείο Γ. Ιακωβίδη

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, διοργανώνει, ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Πάμε Μουσείο Γ. Ιακωβίδη».

Πάμε να επισκεφτούμε το όμορφο ορεινό χωριό Χίδηρα της Λέσβου που είχε την τύχη να είναι η γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γεώργιου Ιακωβίδη. Εκεί λειτουργεί το πρώτο εξ ολοκλήρου Ψηφιακό Μουσείο Τέχνης στην Ελλάδα «Γεώργιος Ιακωβίδης». Στο χώρο του μουσείου θα πραγματοποιηθεί προβολή παρουσίασης της ζωής και του έργου του ζωγράφου Ι. Ιακωβίδη, ξενάγηση και γνωριμία με τις ψηφιακές εφαρμογές από την υπεύθυνη του μουσείου Μαρίνου Δήμητρα και επαφή(εισήγηση. δραστηριότητες) με την Μουσειακή Αγωγή από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Βασίλαρου Βασιλική.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 15 Δεκεμβρίου 2012 στα Χίδηρα Λέσβου.

 5

Κατασκευή και εμψύχωση κούκλας

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 49ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής διοργανώνουν  το δεύτερο κύκλο των βιωματικών σεμινάριων-εργαστήριων για εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Κατασκευή και εμψύχωση κούκλας»

Επιμορφώτριες στο σεμινάριο θα είναι: α) για την κατασκευή κούκλας η κ. Λήδα Ξυδιά, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών με εξειδίκευση στην κατασκευή κούκλας και β) για την εμψύχωση κούκλας η κ Ευαγγελία Καμπουράκη, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και η κ. Ευγενία Τσιχλιά, απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Καλλονή 25, 26 Απριλίου και 2 Μαΐου 2012 στο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου Καλλονής και ώρα 5.30-8.30 μ.μ.

Advertisements